Ga naar hoofdinhoud

Zorgerf

Wat is een zorgerf?

Een zorgerf of zorgboerderij is een agrarisch bedrijf waar mensen met een zorg- of hulpvraag een passende dagbesteding vinden en/of meewerken. Een zorgerf of zorgboerderij speelt in op wat iemand kan. Het is daarom een prima manier om mensen met een beperking zinvol bezig te laten zijn.

Zorgerf BoerenGeluk biedt een grote variëteit aan activiteiten, waaronder groenten verbouwen, dieren verzorgen, onderhoudswerkzaamheden en tuinieren in de moestuin.  Naast geiten lopen er ook kippen en konijnen rond die verzorgd moeten worden. Onze twee koerduifjes verblijven lekker binnen. Kortom er is voldoende te doen en te beleven op Zorgerf BoerenGeluk.

Voor wie is Zorgerf BoerenGeluk bedoeld?

Zorgerf BoerenGeluk richt zich specifiek op de volgende groepen:

  • Ouderen
  • Mensen met een lichamelijke beperking
  • Mensen met psychische of psychiatrische problemen
  • Dementerende ouderen
  • Mensen die burn-out zijn geraakt

Maximum aantal deelnemers per dag: 15 personen.

Welke zorg biedt het zorgerf?

– Dagbesteding / dagzorg

Indicatie aanvragen

750_8959_LRMet een indicatie van het CIZ kunt u deelnemen aan de activiteiten op Zorgerf Boerengeluk. Na de eerste kennismaking met de boerderij volgt een intakegesprek. Vervolgens wordt de dagbesteding vanuit de AWBZ vergoed al dan niet met een eigen inkomensafhankelijke bijdrage.

Een Persoonsgebonden budget (PGB) is geld waarmee mensen zelf zorg uit de AWZ kunnen inkopen. Zorgerf BoerenGeluk helpt u graag bij het aanvragen van PGB of kan u doorsturen naar een instantie die u verder kan helpen.

Ook op particuliere basis bent u van harte welkom op ons zorgerf. Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen

Back To Top